En doula är en stödperson under förlossningen, som inte ger några medicinska råd utan som fokuserar på dig som föder och dina behov. Med en doula kan du vara säker på att få kontinuerligt stöd av en trygg person som du träffat och pratat med i förväg.

Här presenteras snart doulor som är medlemmar i Födelsehuset. Är du doula och vill vara med på listan? Kontakta oss gärna!

 

STOCKHOLM, VÄSTMANLAND, SÖDERMANLAND, UPPSALA

Anna Bjelkefelt
Område: Stockholm
Kontakt: 0734-034733, anna@doulagruppen.sewww.doulagruppen.se
Info: Driver Doulagruppen och har Doulastudion i Bromma, arbetar som doula, inkapslingsspecialist, post partum-doula och håller i förlossningsförberedande kurser privat och i grupp, gravidyoga samt mamma-bebisyoga. Ansvarig utgivare av Doulapodden.
Instagram: @doulagruppen & @doulapodden

Eva Grape Ersson
Område: Kring Uppsala, Enköping och Västerås
Kontakt: 0707226282, eva.grape.ersson@gmail.commedvindprofylax.se
Info: Är Föda Utan Rädsla-instruktör och erbjuder också kurser privat och i grupp. Är socionom/kurator och erbjuder samtalsstöd som utökad doula tjänst. Utbildad i Spinning babies/Aktiv baby.

Lisel Naeslund
Område: Stockholm, Örebro, Västerås 
Kontakt:
 073 036 08 59, naradoula@gmail.com
Info: ODIS-certifierad doula som studerar med mål att bli barnmorska. Jag är utbildad i Föda utan rädsla, Aktiv baby och Spinning babies och doular på svenska och engelska. Erbjuder också stöd och tips kring amning, säker samsovning, anknytning, bära barn, tygblöjor, babypottning (EC), barnstyrd tillvänjning av fast föda (BLW).
Som doula är jag nära, lyhörd och lugn. Jag brinner för informerade val och hjälper dig gärna med lästips och att bolla dina önskemål inför och under födsel, samt med icke-medicinsk smärtlindring. Jag finns med som din trygghet genom hela födseln och fokuserar på att du som födande och din eventuella partner ska få en så positiv och stärkande upplevelse som möjligt.
Instagram: naradoula
Facebook: facebook/NaraDoula

Maddy Hedman
Område: Stockholm och Nyköping
Kontakt: 0735165777, Maddy@doulorna.se
Info: En av grundarna av Doulorna.
ODIS-doula och erbjuder även postpartumtjänster. Jag är utbildad inom aktiv baby och spinning babies samt har mångårig erfarenhet av bärande. Doular på svenska, engelska samt spanska.
Instagram & facebook: @doulorna
Välkommen att höra av dig!
Sofia Roos Forssell
Område: Stockholm
Kontakt: 0737641254, fia.beyou@gmail.com  
Att föda barn kan vara en naturlig och vacker upplevelse som kan vara ett av de starkaste och finaste minnen som ni har tillsammans av ert barn. Det kan även vara en starkt laddad kommande upplevelse som känns tuff och svår att stå inför. Jag vill hjälpa både ensamstående kvinnor och par att få en så trygg och fin upplevelse som det bara går när deras barn ska födas.

Jag har kunskap inom naturlig smärtlinding som massagetekniker, akupressur, tankens kraft och FUR (föda utan rädsla). Jag jobbar även mycket med Aktiv baby och mindfulness. Är även diplomerad mental tränare och yogi  samt brinner starkt för att stötta vid oro och ångest under graviditeten och även där man haft en tuff väg mot sitt kommande barn. 

Mina styrkor som doula är mina känselspröt, mitt lugn och att jag ofta har glimten i ögat. Jag är väldigt bra på att känna av känslor och stämningar. Jag kommer vara ett språkrör mellan dig och personalen på förlossningen.  Din partner eller ev stödperson kommer att vara jätteviktig för dig och för att vrida på din oxytocinkran så jag kommer även göra allt för att ni blir det bästa teamet tillsammans! 

Jag vill få dig att känna empowerment!
Kejsarfödsel är ett lika fint alternativ för födsel av ett barn, jag har själv varit med om två kejsarfödslar och vet hur rutinerna ser ut rörande ett snitt. Jag finns med hela tiden för att du ska känna dig så trygg som möjligt under hela kejsarsnittet. Här om något är oxytocinet jätteviktigt för anknytning, amning och sårläkningen! Jag hjälper dig att vrida på oxytocinkranen både innan och efter kejsarsnittet.
Instagram: @doula.beyousweden
VÄSTRA GÖTALAND, HALLAND

Klara Hallenius
Kontakt: 0722182407, Klara@equilibriumdoula.se
Info: Bor i Göteborg. Stöd vid alla typer av förlossning. Odis certifierad doula – förlossning och postpartum. Engelsk och svensk talande med engelska som modersmål. Jag är länssamordnare för Amningshjälpen Västra Götaland. Bistår både sjukhus och hemförlossningar.
För mer information: www.equilibriumdoula.se
Instagram: equilibrium_doula 

Maëva Begon
Kontakt: 076 163 71 48/ miniyogi.gbg@gmail.com
Info: ODIS utbildad förlossnings- och postpartum doula. Bor i Göteborg & stödjer blivande/nyblivna föräldrar på svenska, engelska och franska (modersmål).
Verksam som yogalärare med fokus på barn och pre/postnatal yoga, Föda Utan Rädsla instruktör, IAIM Babymassage instruktör och Ballon-Forme instruktör (kanadensisk förlossnings förberedande och perinatal träningsform med fitness boll). Studerar för att bli hjälpmamma hos Amningshjälpen. Medlem i ”Doulas of Gothenburg”.
För mer information: www.miniyogigbg.com
Instragram: mae_miniyogigbg
Facebook: MiniYogi Gbg

Pia Gudmundsson

Kontakt: 070-3349366, pia.gudmundsson@gmail.com
Info: Trebarnsmamma och forskare inom psykisk hälsa.
Mitt mål som doula är att du/ni ska känna trygghet och kunna vara närvarande i stunden för att fokusera på det fantastiska resultatet av förlossningen – att det ska komma en bebis. Tillsammans gör vi upplevelsen fin och minnesvärd.
För mer informationerdoula.se