En doula är en stödperson under förlossningen, som inte ger några medicinska råd utan som fokuserar på dig som föder och dina behov. Med en doula kan du vara säker på att få kontinuerligt stöd av en trygg person som du träffat och pratat med i förväg.

Är du doula och vill vara med på listan? Kontakta oss gärna!

STOCKHOLM, VÄSTMANLAND, SÖDERMANLAND, UPPSALA

Anna Bjelkefelt
Område: Stockholm
Kontakt: 0734-034733, anna@doulagruppen.sewww.doulagruppen.se
Info: Driver Doulagruppen och har Doulastudion i Bromma, arbetar som doula, inkapslingsspecialist, post partum-doula och håller i förlossningsförberedande kurser privat och i grupp, gravidyoga samt mamma-bebisyoga. Ansvarig utgivare av Doulapodden.
Instagram: @doulagruppen & @doulapodden

Clara Nelzén
Område: Stockholm
Kontakt: 072-0056284, clara@doulaclara.se, www.doulaclara.se
Info: ODIS-doula utbildad via Föda Utan Rädsla. Vidareutbildad inom Spinning Babies och om oxytocin. Doular på svenska, engelska och tyska. Mitt mål är att bidra till stärkande födslar, som blir till minnen att gå tillbaka till om och om igen.
Instagram: doulaclara
Facebook: Doula Clara Stockholm(@doulaclara)

Elin Andersson

Område: Stockholm, Uppsala
Kontakt: 0739-90 58 42doula@fodatryggt.sewww.fodatryggt.se
Info: ODIS-certifierad doula. Utbildad i Föda Utan Rädsla, Spinning babies och Aktiv baby instruktör. Doular på svenska och engelska. Har erfarenhet av hemfödsel, sjukhusfödsel, kejsarfödsel och vattenfödsel och doular både par och självstående. Erbjuder både doulatjänster och förberedande tjänster (profylax) samt födelsepool. Jag jobbar med trygghet och lugn i fokus, och har en stark tro på kvinnans egen förmåga att föda. Jag tycker det är viktigt med egna informerade val och går igenom allt från rutiner till smärtlindring och positioneringar när vi ses. Hör gärna av dig för ett första kostnadsfritt möte (digitalt eller fysiskt) om du vill veta mer om hur jag jobbar och kan hjälpa dig/er.
Instagram: fodatryggt
Facebook: facebook.com/fodatryggt

Eva Grape Ersson
Område: Kring Uppsala, Enköping och Västerås
Kontakt: 0707226282, eva.grape.ersson@gmail.commedvindprofylax.se
Info: Är Föda Utan Rädsla-instruktör och erbjuder också kurser privat och i grupp. Är socionom/kurator och erbjuder samtalsstöd som utökad doula tjänst. Utbildad i Spinning babies/Aktiv baby.

Jacqueline Vergara
Område: Stockholm
Kontakt: 072 3878 368doulanjacqueline@gmail.comwww.doulanjacqueline.se
Info: Odis utbildad doula utifrån metoden Föda Utan Rädsla. Utöver min passion för att stötta kvinnor och partner under födandet, har jag även ett stort intresse för meditation och inre välmående. Jag har en utbildning i sinnets natur, vilket också stärker min roll som doula då jag kan bemöta starka känslor med ett inre lugn och det brukar spegla av sig. Jag har ett stort förtroende för kvinnokroppen och vår mentala förmåga att bemöta smärta. Jag doular på svenska, spanska och engelska. 

Lisel Naeslund
Område: Stockholm, Örebro, Västerås
Kontakt: 073 036 08 59, naradoula@gmail.com
Info: ODIS-certifierad doula som studerar med mål att bli barnmorska. Jag är utbildad i Föda utan rädsla, Aktiv baby och Spinning babies och doular på svenska och engelska. Erbjuder också stöd och tips kring amning, säker samsovning, anknytning, bära barn, tygblöjor, babypottning (EC), barnstyrd tillvänjning av fast föda (BLW).

Som doula är jag nära, lyhörd och lugn. Jag brinner för informerade val och hjälper dig gärna med lästips och att bolla dina önskemål inför och under födsel, samt med icke-medicinsk smärtlindring. Jag finns med som din trygghet genom hela födseln och fokuserar på att du som födande och din eventuella partner ska få en så positiv och stärkande upplevelse som möjligt.
Instagram: naradoula
Facebook: facebook/NaraDoula

Maddy Hedman

Område: Stockholm och Nyköping
Kontakt: 0735165777, Maddy@doulorna.se
www.doulorna.se
Info: En av grundarna av Doulorna.
ODIS-doula och erbjuder även postpartumtjänster. Jag är utbildad inom aktiv baby och spinning babies samt har mångårig erfarenhet av bärande. Doular på svenska, engelska samt spanska.
Instagram & facebook: @doulorna
Välkommen att höra av dig!

Magdalena Bolling
Område: Stockholm
Kontakt: doula.magdalena@gmail.com
Info: ODIS-certifierad doula. Utbildad inom Föda utan rädsla (2013) och Spinning Babies (2018).
Mitt mål är att finnas med dig före, under och efter din förlossning och ge dig det stöd som du behöver för att få en så positiv och stärkande upplevelse som möjligt. Jag är verksam i hela Stockholmsområdet och stöttar såväl par som självstående föräldrar.
Instagram: @doula.magdalena

Sandra Liestad
Område: Stockholms län och Mälardalen.
Kontakt: 0735120652, sandra@fodandekraft.se , www.fodandekraft.se 
Info: Utbildad doula via din gravidcoach och diplomerad mindfulness instruktör. Grundare av Födande kraft AB som är återförsäljare av förlossningspooler och erbjuder även uthyrning av dessa.
Jag är övertygad om att alla kan föda på sina villkor och jag har en stark tro på den födandes egna inre kraft. Jag ser födandet som mer än en fysiologisk händelse i livet och tror att vi har ett perfekt tillfälle för personlig utveckling. Vilket sätt man väljer att föda på är otroligt personligt och jag tror inte att det finns några rätt sätt att föda barn på. Målet är en positiv förlossningsupplevelse då det påverkar så mycket för tiden efter och starten på ens föräldraskap men även för en själv som människa.
Jag skulle vilja säga att jag har ett holistiskt synsätt och som nyutbildad tar jag ett mindre arvode för mina första tre uppdrag. 
Instagram: fodandekraft
Sofia Roos Forssell
Område: Stockholm
Kontakt: 0737641254, fia.beyou@gmail.com   
Att föda barn kan vara en naturlig och vacker upplevelse som kan vara ett av de starkaste och finaste minnen som ni har tillsammans av ert barn. Det kan även vara en starkt laddad kommande upplevelse som känns tuff och svår att stå inför. Jag vill hjälpa både ensamstående kvinnor och par att få en så trygg och fin upplevelse som det bara går när deras barn ska födas.

Jag har kunskap inom naturlig smärtlinding som massagetekniker, akupressur, tankens kraft och FUR (föda utan rädsla). Jag jobbar även mycket med Aktiv baby och mindfulness. Är även diplomerad mental tränare och yogi  samt brinner starkt för att stötta vid oro och ångest under graviditeten och även där man haft en tuff väg mot sitt kommande barn. 
Mina styrkor som doula är mina känselspröt, mitt lugn och att jag ofta har glimten i ögat. Jag är väldigt bra på att känna av känslor och stämningar. Jag kommer vara ett språkrör mellan dig och personalen på förlossningen.  Din partner eller ev stödperson kommer att vara jätteviktig för dig och för att vrida på din oxytocinkran så jag kommer även göra allt för att ni blir det bästa teamet tillsammans! 
Jag vill få dig att känna empowerment!
Kejsarfödsel är ett lika fint alternativ för födsel av ett barn, jag har själv varit med om två kejsarfödslar och vet hur rutinerna ser ut rörande ett snitt. Jag finns med hela tiden för att du ska känna dig så trygg som möjligt under hela kejsarsnittet. Här om något är oxytocinet jätteviktigt för anknytning, amning och sårläkningen! Jag hjälper dig att vrida på oxytocinkranen både innan och efter kejsarsnittet.
Instagram: @doula.beyousweden

VÄSTRA GÖTALAND, HALLAND
Emmanuelle Sylvain
Område: Göteborg
Kontakt: 0708-602771, erzuliedoula@wordweaver.se
Info: ODIS doula – förlossning och postpartum. Medlem i Doulas of Gothenburg och Amningshjälpen. Talar engelska, svenska, franska och spanska. Jag vill hjälpa dig att få en trygg och lugn förlossning och jag kommer att vara vid din sida, före, under och när du kommer hem efter förlossningen, så länge du behöver det. Jag lägger stor vikt vid förlossningsförberedelse under graviditeten så att du känner dig trygg och stark när det blir dags, vid samarbete med personal och eventuell partner under förlossningen, samt vid tiden efteråt så att du och din familj får en lugn övergång till livet med bebisen. 

Förutom att vara doula, utbildar jag om mänskliga rättigheter med fokus på hbtq-frågor och antirasism. Jag har två underbara barn och dansar flamenco i fritiden.
För mer informationInstagram: erzuliedoula och doulasofgbg

Klara Hallenius
Kontakt: 0722182407, Klara@equilibriumdoula.se
Info: Bor i Göteborg. Stöd vid alla typer av förlossning. Odis certifierad doula – förlossning och postpartum. Engelsk och svensk talande med engelska som modersmål. Jag är länssamordnare för Amningshjälpen Västra Götaland. Bistår både sjukhus och hemförlossningar.
För mer information: www.equilibriumdoula.se
Instagram: equilibrium_doula

Maëva Begon
Kontakt: 076 163 71 48/ miniyogi.gbg@gmail.com
Info: ODIS utbildad förlossnings- och postpartum doula. Bor i Göteborg & stödjer blivande/nyblivna föräldrar på svenska, engelska och franska (modersmål).
Verksam som yogalärare med fokus på barn och pre/postnatal yoga, Föda Utan Rädsla instruktör, IAIM Babymassage instruktör och Ballon-Forme instruktör (kanadensisk förlossnings förberedande och perinatal träningsform med fitness boll). Studerar för att bli hjälpmamma hos Amningshjälpen. Medlem i ”Doulas of Gothenburg”.
För mer information:  www.miniyogigbg.com
Instragram: mae_miniyogigbg
Facebook: MiniYogi Gbg

Nina Snäll
Område: Göteborg med omnejd
Kontakt: 0730-888875
Email: nina@dohlala.se
Hemsida: www.dohlala.se
Info:
Doula under graviditet, födsel och post partum. Bärabarncoach och yogalärare. Driver Dohlala Sjalotek.
Instagram: @sjaldoulan
Facebook: sjaldoulan
Språk: svenska, engelska, spanska

Pia Gudmundsson
Kontakt: 070-3349366, pia.gudmundsson@gmail.com
Info: Trebarnsmamma och forskare inom psykisk hälsa. Mitt mål som doula är att du/ni ska känna trygghet och kunna vara närvarande i stunden för att fokusera på det fantastiska resultatet av förlossningen – att det ska komma en bebis. Tillsammans gör vi upplevelsen fin och minnesvärd.
För mer information: erdoula.se


SKÅNE LÄN

Signe Svalgaard Nielsen
Område: Skåne län
Telefon: 0736268895,
E-post: signe@doulaskane.se
Hemsida: www.doulaskane.se
Språk: svenska, danska, engelska, spanska
Info: Jag är doula för att jag vill stötta människor i de största händelserna i livet – när vi föds och när vi blir föräldrar. Jag vill göra allt för att första mötet mellan barn och föräldrar ska bli lugnt och tryggt.

Jag är utbildad antropolog och har ett stort intresse för hur förlossningar äger rum och upplevs på oändligt många olika sätt. Tvärs över hela världen delar människor den grundläggande villkoren att vi föds och föder barn och ändå är varje förlossning en helt unik händelse som föräldrar bär med sig resten av livet. Jag är själv mamma till två, bor i ett litet hus i skogen tillsammans med min man och våra två barn. Mina stora intressen är – förutom min familj – ekologisk odling och yoga. Jag blev ODIS-utbildad doula vid Din Gravid Coach i 2017. Kolla gärna min hemsida för ytterligare information och hör av dig om du vill träffas för ett kostnadsfritt möte eller har frågor.

Tuyet Yen Tang

Område: Skåne län
Kontakt: 0704- 69 65 58, tuyetyen.tang@gmail.com
Info: Min önskan är att alla födande ska få föda på sina villkor, att ha rätten att bestämma över sin egen kropp, föda där det känns tryggast utan att det ska vara en klassfråga och rätten att helt enkelt våga känna och lita på sig själv och sin kropp. Jag vill hjälpa dig att skapa det utrymme och ge dig det stöd du behöver för att finna din kraft och ro.

I min doula tjänst erbjuder jag även taktil massage som visat ge många fördelar för den gravida enligt studier. Jag erbjuder också postpartum stöd. Lika viktigt tycker jag det är med stöd efter förlossningen då du som förälder har mycket att smälta och återhämta dig från. Att bli avlastad med praktiska saker runt omkring ger större avslappning och utrymme för dig att kunna fokusera på det som är viktigast.

För övrigt är jag lycklig tvåbarnsmamma, född i Sverige med ursprung från Kina och Vietnam. Tillsammans med barnen och deras pappa utforskar vi Portugal en del av året.